Новини

Поход на Лазаровден

На Лазаровден, празник, символизиращ възраждането на природата за нов живот, група ученици и учители от Трето ОУ „Братя Миладинови“ се отправиха на поход по маршрут параклис „Св. Георги“, параклис „Възнесение Господне“, църквата „Св. Георги“ в село Старо Ляски и параклис „Св. Троица“. Това приключение позволи на учениците да изследват красивата природа, да научат за местната история и символиката на днешния празник.
Водени от своите ръководители, учениците поеха по пътека, която постепенно ги доведе до параклиса „Св. Георги“.
След това походът продължи до параклиса „Възнесение Господне“, сгушен още по-високо в планината. По пътя учениците спряха, за да си починат и да се насладят на вкусен обяд. Те оцениха красотата на природата и се чувстваха благодарни за възможността да прекарат време заедно далеч от ежедневните си задължения.
След това групата посети църквата „Св. Георги“ в с. Старо Ляски. Там учениците разгледаха църквата и нейните исторически артефакти. Те научиха за значението на запазването на културното наследство и важността на поддържането на традициите живи.
Последната дестинация от похода доведе учениците до параклиса „Св. Троица“, известен със своята живописна локация на върха на скала. Пристигането там отбеляза края на тяхното пътуване, но също така бележи началото на новооткрита представа за света около тях.
Този поход предостави на учениците уникална възможност да изследват природата, да задълбочат връзката си с вярата и да изградят силни връзки помежду си. Това незабравимо преживяване остави трайно въздействие върху тях, оформяйки ги в отговорни и съпричастни млади хора.

Оставете отговор