Новини

Една полезна и интересна инициатива

На 28 март Трето основно училище „Братя Миладинови“ отбеляза патронния си празник. На него бяха посветени множество инициативи, които ученици и учители провеждаха в продължение на седмица. Една от тези инициативи е дело на членовете на туристически клуб „Пирински стражи“ към училището.
На 29 март група ентусиазирани любители на природата под ръководството на г-жа Славка Жостова направиха маркировка на един известен туристически маршрут – от курортното селце Делчево до историческата местност Момина кула. Учениците поставиха указателни табели за ориентировка на туристите и маркираха с цветна боя туристическата пътека.
Сред младите туристи беше и Петър Смилянов, секретар на туристическото дружество „Момини двори“, който взе участие в похвалната инициатива.
В ранния следобед учениците приключиха работа, уморени от трудния и дълъг маршрут, но заслужено удовлетворени, че свършиха едно необходимо и полезно за всички туристи дело.
Ако търсите вдъхновяващо учебно преживяване сред природата, помислете дали да не планирате поход от село Делчево до Момина кула по маркираната пътека!