Новини до 2020 г.

21 участници от нашето училище се борят за наградите в престижен фотоконкурс

Половината от членовете на клуб „Пирински стражи“ се включиха в надпреварата за определяне на най-добрите професионални и любителски фотографии в престижния фотоконкурс „Вода за живот“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ). Всички участници и техните ръководители от нашето училище са допуснати до участие в конкурса.

Можете да подкрепите талантливите ученици и ръководителите им във фейсбук страницата на БАВ, като харесате конкретните фотографии.

Ето и имената на нашите участници с допуснатите за участие фотографии в конкурса:

Артистичната надпревара се организира от БАВ в рамките на събитието СЕДМИЦА НА ВОДАТА – 2020 г., което ежегодно се провежда от Асоциацията по случай Световния ден на водата – 22 март.

Във фейсбук до 28 януари ще бъде възможно онлайн оценяването на фотографиите с „харесване“, което ще определи 10 фаворити на публиката. След това жури от МОСВ и ПУДООС ще посочат още 30 участници във фотоконкурса. Всички тези 40 впечатляващи кадъра ще станат част от необикновената фотоизложба „Вода за живот“ в София и ще започнат да мерят сили за награди. Само 5 от 40-те снимки, част от фотоизложбата, ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката (победителят ще стане известен на 28 януари 2020 г.).