Новини до 2020 г.

Поредно призово място за участници от Трето ОУ в национален конкурс

Туристически клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ – гр. Гоце Делчев, спечелиха ВТОРО място в Националния фотоконкурс „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“, организиран от Министерството на околната среда и водите.

Стражите постигнаха призовата позиция със своята фотография „Изглед от връх Ореляк (2099 м)“, категория „Зима“.

В конкурса взеха участие 179 фотографии от цялата страна.

Почетен председател на конкурса е Нено Димов – министър на околната среда и водите; председател – Лидия Колева, директор Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“; арт оценител – фотографът Десислава Кулелиева; Геновева Господинова – Национална служба за защита на природата към МОСВ. Членове бяха 4-ма представители на отдел „Пресцентър“. Журито се съобрази и с броя харесвания на снимките във фейсбук страницата на МОСВ.

Целта на конкурса е да даде възможност на талантливи хора, вдъхновени от красотата на българската природа, да покажат способностите си и да изразят своята любов и респект към уникалните природни богатства, забележителности и биоразнообразие на Родината в различните сезони.

Наградният фонд се състои от ваучери съответно за 3, 4 и 5 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират  в  близост  до  Аркутино,  Камчия,  Смолян,  Батак,  Предела,  Огоста  и Национален парк „Пирин“. Всички отличени творби ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на министерството.

Браво на клуб „Пирински стражи“!