Новини до 2020 г.

Поход до Кременските езера в Пирин

Неуморните туристи на Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев не спират да опознават и да се наслаждават на приказната българска природа.

На 31 юли 2019 г. членове и приятели на клуб „Пирински стражи“ заедно със служители от Дирекция „Национален парк Пирин“, осъществиха невероятен поход в Пирин планина.

Походът бе част от плануваните мероприятия между туристическия клуб и Дирекцията за летния сезон и бе организиран от паркови служители и ръководителите на учениците.

Те преминаха по живописен, но труден и продължителен маршрут. Насладиха се на много езера – Бежбожкото езеро, Кременските езера, Попово езеро, изкачиха и връх Джано (2668 м н./в.).

Членовете и ръководителите на клуб „Пирински стражи“ благодарят  на г-н Баненски – директор на ДНП за подкрепата и отзивчивостта, благодарят и на парковите служители за техния професионализъм и добро отношение.

Целият маршрут на ентусиастите от иновативното Трето ОУ бе: Гоце Делчев – Добринище – хижа „Гоце Делчев“ – хижа „Безбог“ и Безбожко езеро – Кременски езера – вр. Джано – Попово езеро (вкл. още няколко от Поповите езера) – х. „Безбог“ – Добринище – Гоце Делчев.

Поздравления за туристите!