Новини до 2020 г.

Клуб „Пирински стражи“ отчетоха своите дейности за пролетния клубен сезон 2019 г.

Приключенията на младите туристи включваха походи до: древното мегалитно светилище в района на мистичния вр. Митровица в Западните Родопи; Друманови скали; Ландшафтно-историческия парк „Градище” също в Западните Родопи; панорамната площадка „Орлово око“ и други.

Ентусиазираните туристи отбелязаха празника на Трето ОУ с поход до вр. Свети дух; посетиха Ягодинската пещера; предприеха изследователска мисия в района на с. Обидим, където отбелязаха празника на Св. Св. Кирил и Методий; почетоха паметта на революционера Гоце Делчев с поход до с. Попови ливади и п. „Св. Св. Костадин и Елена“.

Гвоздеят на програмата на Пиринските стражи бе изпращане на последните слънчеви лъчи за м. юни и посрещане на Джулай морнинг. Това те успяха да осъществят чрез двудневен палатков лагер в подножието на вр. Свещник в Южен Пирин.

Междувременно, туристите от Трето ОУ се включиха във всички дейности по проект „Успяваме заедно“ по Националния конкурс „Посланици на здравето“ 2019 г., в който заедно със своите съученици от VI Б и VII Б клас заеха първо място и получиха купа и награди от Министерството на околната среда и водите.

Клуб „Пирински стражи“ откриват същинския клубен летен сезон след седмица с изкачване на вр. Вихрен (2914 м). Предстоят им и много други походи през лятото, както и съвместни инициативи с Дирекция „Национален парк Пирин“.