Новини до 2020 г.

Клуб „Пирински стражи“ посрещнаха Джулай морнинг по оригинален начин

Пиринските стражи си спретнаха и весело парти в тъмната вечер в планината. В 4,30 ч. сутринта те се отправиха към вр. Свещник, за да посрещнат Джулай морнинг под звуците на известната песен July Morning на английската рок-група „Юрая Хийп“.

На гости на Стражите бяха служители на Дирекция „Национален парк Пирин“, с които планинарите изживяха незабравими мигове.

С двудневен палатков лагер, младите туристи от Трето ОУ „Братя Миладинови“, изпратиха последните слънчеви лъчи за м. юни от вр. Свещник в Южен Пирин и рано сутринта на 1 юли посрещнаха първото юлско слънце, отново на вр. Свещник.

И както сме свикнали да очакваме изненади от ентусиастите, те не закъсняха. Стражите останаха верни на традицията си да включват и още дейности в последния момент – част от туристите, заедно с приятелите си от Д “НП Пирин“, изкачиха още два върха – вр. Моторок и вр. Ушите.

Така осъщественото мероприятие по повод Джулай морнинг придоби шеговития израз „Направихме си 3 в 1“, а именно – изпращане на последното юнско слънце, изкачване на трите най-високи върха в Южен Пирин и посрещане на първото юлско утро.

Клуб „Пирински стражи“ благодарят на прекрасните дами – служители в Дирекция „Национален парк Пирин“, че приеха поканата за посрещане на Джулай морнинг, благодарят на сем. Шопови, без чиято подкрепа това мероприятие нямаше да бъде възможно, благодарят и на г-жа Шагова.