Новини до 2020 г.

Клуб „Пирински стражи“ почетоха паметта на Гоце Делчев с поход в Южен Пирин

Туристите от клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ отбелязаха с поход, в Южен Пирин, 116 години от героичната гибел на революционера Гоце Делчев.

Стражите от иновативното Трето ОУ за пореден път показаха, че реализирането на оригинални идеи е напълно осъществимо при наличието на желание и екипен дух.

В сутрешните часове на 4 май, ученици, родители и ръководителите на клуба, поднесоха цветя пред паметника на Гоце Делчев в с. Попови ливади. Там бе проведена и интересна беседа за живота и делата на Георги Николов Делчев (Гоце Делчев).

След това близо 50-членната група продължи с поход до параклис „Св. Костадин и Елена“, където планинарите отпочинаха и обсъдиха предстоящата програма за деня.

Членовете на клуба са и посланици на здравето, включват се в дейностите по проект „Успяваме заедно“. Поради тази причина, те показаха, практически, как хората могат да спортуват и да се грижат за собственото си здраве, чрез осъществяването на пешеходен туризъм, планинско колоездене и събиране на полезни билки.

Продължавайки по план, ентусиастите се придвижиха до с. Делчево по тесните планински пътеки, много бързо. Там те срещнаха голяма група мотористи, чиито мотори впечатлиха туристите, а снимките за спомен не закъсняха.

С разговори, усмивки, походът на клуб „Пирински стражи“ завърши с пристигането на групата в гр. Гоце Делчев, където бяха поздравени второкласници от училището, които за първи път се включват в организиран поход, заявявайки своето желание да станат част от семейството на клуба. Малките Стражи бяха придружени и от своите родители, които също се справиха отлично.

Ръководителите на клуба поздравяват всички за успешно преминатия маршрут, но по-специално – второкласниците и техните родители.