Новини до 2020 г.

Гоцеделчевските „Пирински стражи“ изкачват върхове из Пирин и Рила

Клуб „Пирински стражи“ се завърнаха от поредното си приключение. Младите туристи изкачиха връх Мальовица (2729 м) в Рила на 3 август 2018 г. 30-членната група на туристите от Трето ОУ „Братя Миладинови“ бяха придружени от парковите служители към Дирекция „НП Рила“ – Александър Благоев и Димитър Димитров, на които благодарят за вниманието и прекрасния поход.

Те благодарят и на Красимир Андонов – директор на НП „Рила“ за подкрепата, която им оказва, и за ползотворното партньорство между „Пирински стражи“ и НП „Рила“.
Това е четвъртият връх над 2000 м н./в., който те изкачват през пролетно-летния сезон, като редуват походите в Пирин и Рила. Сезонът за ентусиастите продължава с пълна сила. Следващата им стъпка е поход до Брезнишките езера и изкачването на връх Ченгел чал в Пирин съвместно и с подкрепата на Дирекция „НП Пирин“.

Приключението на младите туристи премина с много емоции и незабравими мигове, като особено впечатление им направи Еленино езеро и великолепния изглед от връх Мальовица.