Новини до 2020 г.

На гости на клуб „Пирински стражи“

Вчера клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ имаха изключително мили и любопитни гости от група „Буболечки“ при ДГ „Джани Родари“, гр. Гоце Делчев.

Малките бъдещи туристи бяха ръководени от техните прекрасни учители г-жа Атанасова и г-жа Стойкова, придружени и от леля Янка.

Председателят на клуба Ивана Шопова (VI клас), зам.-председателят Антон Янев (VI клас), със своите помощници Денислав Атанасов (VI клас) и Виктория Петрова (II клас), се погрижиха престоят на дечицата да бъде вълнуващ и запомнящ се. Антон и Ивана разказаха забавни истории от проведени походи, Виктория рецитира стихотворение за планината, а Денислав разпъна цяла палатка за броени минути.

Ръководителите на клуба представиха на малките си гости снимки и кратки видеа от емоционалните преживявания, които са имали из красивите български планини. Бяха посочени и препоръки за здравословно хранене и екосъобразен начин на живот.

Гостите на клуба имаха възможност да разгледат компас, GPS, слънчев компас, крачкомер, както и да погледат през телескоп и да се снимат в палатката, която предизвика истински фурор.

Дечицата бяха посрещнати и от г-жа Мариана Халачева – директор на Трето ОУ, която присъстваше през цялото време на тази толкова вълнуваща среща.

Ръководителите на клуб „Пирински стражи“ благодарят на децата от ДГ „Джани Родари“ и на техните усмихнати и добри учители за тази среща, като всички те си обещаха, че следващото мероприятие, което ще осъществят ще бъде сред природата, където всички ще се включат в игрите на открито.