Посланици на здравето

Посланиците на здравето от Трето ОУ „Братя Миладинови” проведоха поредната си дейност по проект

Две теми обсъдиха участниците по проект „Лесни стъпки към доброто здраве” на 9 февруари 2018 г. в учителската стая на училището.

Първата тема, с която се запознаха учениците бе „Мазнините – необходими и вредни – Различни видове мазнини. Лошият холестерол”.

Ръководителите на проекта Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев презентираха на учениците мултимедиен продукт по темата. Въпросите от страна на децата за вредата и ползата от мазнините не закъсняха.

Втората тема бе „Преработени храни – Какво са подобрителите? Скрити подобрители – стабилизатори, емулгатори, овкусители, подсладители, консерванти”.

В отговорите на зададените въпроси от учениците, повреме и след излъчените презентации, се включи д-р Лилия Баракова – педиатър, която бе официален гост на мероприятието. Доктор Баракова е и един от партньорите по проекта.

Ваня Горанова – родител, разказа на участниците интересни подробности за мазнините и преработените храни. Нейна бе и заслугата по изготвянето на мултимедийните продукти по двете теми.

На занятието освен целевата група (V б и VI б клас) присъстваха и ученици от II б, III а, III б, IV б, V а и VI а клас, които също искат да бъдат посланици на здравето.

Следващата дейност по проекта ще бъде „Горски фитнес” с изкачване на връх Ореляк (2099 м).