Новини до 2020 г.

„Пирински стражи” поднесоха изненада на географа, изследовател и планинар Николай Даутов на представянето на новата му книга

Известният географ и любител на българската природа Николай Даутов, представи по оригинален и интересен начин своята нова книга «Пирин – пътеводител» на официална церемония в малка зала – Дом на културата, гр. Гоце Делчев.

Мариана Халачева – директорът на Трето ОУ «Братя Миладинови», училищният психолог в училището, членове на клуб „Пирински стражи“, родители на туристите и ръководителите на туристическия клуб бяха част от официалните гости на представянето на новата книга на Николай Даутов – „Пирин – пътеводител“.

Ивана Шопова (VI б клас) – председател на «Пирински стражи» и Антон Янев – зам.-председател (VI б клас) на клуба, изненадоха г-н Даутов не само с подаръка, който му поднесоха по повод представяне на новата му книга, но и с въпросите, които му зададоха.

Най-интересният въпрос, отправен към г-н Даутов от Стражите бе свързан с изкачването на седемте първенци на България. Разбира се г-н Даутов даде положителен отговор на въпроса: «Бихте ли изкачили седемте първенци на България с клуб «Пирински стражи» ?»

Не е тайна, че Стражите от Трето ОУ «Братя Миладинови», които са пример за другите училища в областта, имат идея, която вече осъществяват – да изкачат най-високите върхове на България. Те вече изкачиха връх Мусала, връх Вихрен и Гоцев