Новини до 2020 г.

„Пирински стражи“ и ДНП „Пирин“ се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Клуб „Пирински стражи“ – Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев, родители и служители от Дирекция „Национален парк Пирин“ се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Въпреки че кампанията е организирана за 16 септември, малките туристи предпочетоха да покажат своята солидарност и обич към природата малко по-рано. Те успяха заедно! – събраха и най-малкото боклуче в района на Бъндеришки езера. Почистиха езерата: Окото, Рибното, Жабешкото и Дългото (Муратово езеро вече беше почистено). Стражите изказват своята специална благодарност и поздрав към парковия служител Николина Ангелинина за нейната всеотдайност и подкрепа. Стражите имаха и непредвидена среща с английски туристи, които възхитени от тяхната изключителната инициатива, ги помолиха да ги снимат, за да покажат добрите практики на българските ученици и в тяхната държава, а и за спомен от България.

Пиринските стражи от Трето ОУ в Гоце Делчев са готови да се включат и в други инициативи, които биха помогнали за опазване на природата. Адмирации към малките туристи от невероятния клуб „Пирински стражи“; към родителите и към парковите служители. Браво! На финал, Стражите казаха следното: „Бъндеришки езера са почистени“! Отправете се към други местности на 16-ти, които също трябва да бъдат почистени!“. Почистващата акция беше и десетото мероприятие на малките туристи за летния сезон. Те се готвят да отбележат 22-ри септември – Ден на българската независимост.