Новини до 2020 г.

Родител връчи ГРАМОТА на ръководителите на клуб „Пирински стражи” на 2668 м/н.в.

Жестът на благодарност към ръководителите на клуб „Пирински стражи” от гоцеделчевското Трето ОУ „Братя Миладинови” бе направен от г-жа Лидия Атанасова – родител на ученик, член на клуба на 2668 м/н.в., на Муратов връх в Пирин, където г-жа Атанасова връчи благодарствена грамота на г-жа Жостова, г-жа Грозданова и г-н Халачев – ръководители на туристическия клуб. Това стана възможно на поредния летен поход на малките туристи, чиято дестинация този път беше до Муратово езеро и Муратов връх в Пирин.

В текста на грамотата се казва: „Искрено Ви благодарим за отличното взаимодействие между учители, деца и родители! За обичта към природата, отговорността, екипността и доверието, което възпитавате към нашите деца! Ние, родителите, изразяваме нашето уважение и увереност в по-нататъшното ни сътрудничество!”

Походът на Стражите бе седмият осъществен от тях из Пирин и Рила за летния сезон, като им остават да реализират и още няколко такива. Похвално е, че и родители на неуморните малки туристи се включват в приключенията из красивите български планини.

Целият маршрут на Пиринските стражи бе: Гоце Делчев – Банско – хижа Вихрен – Муратово езеро – Муратов връх – хижа Вихрен – Байкушевата мура – хижа Бъндерица – Гоце Делчев. Те успяха да видят и Гергийски езера, тъй като се бяха насочили към връх Гергийца, но поради влошаващото се време, те оставиха изкачването му за следващия път.

Адмирации за децата, за техните родители и ръководители!