Новини до 2020 г.

Невероятно! Вече е факт!

Клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” увеличава своя състав с ученици от II и III клас.
Това стана възможно след провеждането на поход – кастинг на 1-ви май с ученици от II и III клас, желаещи да членуват в туристическия клуб. По-рано, през месец април, ръководителите на клуба съобщиха, че ще организират и група за по-малките ученици от Трето ОУ, поради голямото желание на децата и убедени, че всички ученици трябва да се докоснат до природата, да усетят нейния дух и да се научат да я ценят и опазват.

Учениците, под ръководството на г-жа Грозданова, г-жа Жостова и г-н Халачев, проведоха поход по маршрут Гоце Делчев – Делчево – подножието на Момина кула – Гоце Делчев. Въпреки мрачната утрин, младите начинаещи туристи не се отказаха напротив – бяха заредени с още по-голям ентусиазъм за провеждане на похода.
На похода присъстваха и родители, които също имаха желание да бъдат част от всичко това.
„Браво на малките туристи! Справиха се отлично, въпреки че 90% от тях осъществяват за първи път поход в планината. Повечето от тях ще бъдат официално приети в семейството на „Пирински стражи” – споделиха ръководителите.
Да не забравяме, че „Пирински старажи” организират поход до Гоцев връх, Славянка по повод 114 години от гибелта на Гоце Делчев. Пълна програма за месец май и юни, те ще качат в сайта си http://piringuards.treto-gd.com/