Новини до 2020 г.

Една година клуб „Пирински стражи”

На 20 декември 2016 г., се навърши една година от създаването на туристически клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови”.

Туристическият клуб „Пирински стражи” бе създаден през м. декември 2015 година. От тогава до сега, клубът има повече от 47 осъществени пешеходни похода из красивите български планини, включително три щафети по Пирин планина; многобройни посещения на културно-исторически местности и проведени екскурзии. Младите туристи могат да се похвалят както със спечеления проект „Обичам природата – и аз участвам”, така и с първото място в категория „Дисциплина – деца” от 70-ия НП „По стъпките на Ботевеата чета”, което им бе присъдено на официалната церемония по отбелязване на 140 години от героичната гибел на Христо Ботев на 2 юни 2016 година.

През лятната ваканция пиринските стражи посетиха вр. Мусала, вр. Алеко, Седемте рилски езера, Рилския манастир, вр. Вихрен, вр. Кутело, Кончето, вр. Ореляк, вр. Свещник и др.

Изкачването на вр. Гоцев връх в Славянка планина по повод отбелязване на годишнина от гибелта на революционера Гоце Делчев – за тях се превърща в традиция, след като те подчертаха, че всяка година ще осъществяват този поход.

Днешният празник беше отпразнуван в Трето ОУ „Братя Миладинови” с вкусна торта за всички учители и с подаръци за членовете на туристическия клуб.

Публикуваме и посланието на ръководителите на туристите – г-жа Лозана Грозданова, г-жа Славка Жостова и г-н Александър Халачев, за да усетите емоцията, която бликаше през целия ден:

„Навярно си мислите, че една година е малко, за да се усетят толкова разнообразни чувства, които всички ние – ръководителите и учениците изпитахме през изминалата година. Повярвайте, че всичко това, което ние почувствахме остави траен спомен за цял живот. Чувстваме го и сега с още по-голяма сила!

Ние, станахме едно семейство, а именно ръководителите и членовете на туристическия клуб. Споделяхме радости, разрешавахме чисто житейски проблеми. Научихме се да общуваме по-качествено, да уважаваме чуждото мнение. Научихме се на отлична екипна работа, а когато ни настигаха трудностите – ние заедно успявахме да се справим с тях. Научихме се да бъдем по-либерални едни към други, научихме се на взаимно уважение и съпричастност. Научихме и толкова много други неща, важни за всеки българин. Успехите ни се увеличиха, увеличи се и ентусиазмът ни – научихме се да споделяме незабравимите мигове, които ни карат да продължаваме напред и да се гордеем с това, че сме част от съвременното общество, ценящо красотата, толерантността и взаимоподкрепата.

Ние, семейството на клуб „Пирински стражи”, се гордеем, че сме заедно и знаем, че с общи усилия ще успеем!”

СКЪПИ ПИРИНСКИ СТРАЖИ,

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

И помнете: „Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си!”