Новини до 2020 г.

Клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” с невероятен поход до Гоцев връх, Славянка

Клуб „Пирински стражи” за пореден път доказаха, че те диктуват училищния туризъм в община Гоце Делчев. По случай 113 години от героичната гибел на Гоце Делчев, стражите предприеха и успешно осъществиха поход до Гоцев връх (2212 м) в планина Славянка.

На похода бяха официално поканени обществениците на гр. Гоце Делчев, както и учителите от ПМГ „Яне Сандански” и Второ ОУ „Гоце Делчев”.

Гостите, които присъстваха на този емблематичен поход бяха родители на ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови”, ученици и родители от друго гоцеделчевско училище и специалните гости от гр. Перник и гр. София – всички те извоюваха правото си да бъдат част от екипа на стражите – новатори.

Благодарим на всички тях за доверието, ентусиазма и всеотдайността!

Пиринските стражи поднесоха цветя на паметника на Гоце Делчев, намиращ се в м. Попови ливади, с което оказаха почит към паметта на революционера.

Походът премина с изключително много емоции и въпреки продължителността му, всички останаха доволни, заредени с нова доза положителни емоции, такава, каквато само природата може да даде на човека.

На младите туристи от Трето ОУ им предстои стягане на багаж за участие в 70-ия поход „По стъпките на Ботевата чета” 2016, за което те са изключително благодарни на г-н Москов – кмет на община Гоце Делчев и г-жа Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови”, без чиято помощ, реализиране на мероприятието нямаше да бъде възможно.