Новини до 2020 г.

„Пирински стражи“ с незабравим поход по повод Националния празник на България

„Третото поред мероприятие по повод Националния празник на България бе осъществено от училищен туристически клуб „Пирински стражи” към Трето основно училище „Братя Миладинови”. Ученици от IV – VIII направиха запомнящ се преход до известни исторически местности в района на Гоце Делчев по повод 3-ти март.

Началото на туристическия преход започна от любимото ни училище, продължи по пътека, която избягва натоварения трафик по пътя, премина над с. Добротино и достигна до м. Попови ливади. След това премина през красивите поляни на същата местност – Попови ливади и достигна до параклис „Св. Константин”. Там, родолюбците от клуб „Пирински стражи”, развяха българското и клубното знаме.

Гости на този емблематичен преход бяха родители и деца от други училища, които останаха възхитени от нещата, които се правят в Нашето училище. С нас бяха и водещите на литературно-музикалното тържество Кристина Попова и Димитър Хаджиев, които рецитираха части от незабравими стихотворения. Походът премина с положителни емоции и ентусиазъм, които са присъщи на учениците от Трето ОУ. Въз основа на метеорогичната обстановка, стражите, решиха, походът да бъде на известни за всички гоцеделчевци местности, с историческа стойност, а не някъде другаде. И както каза секретарят на клуба: Важно е да отиден там, където българщината е запазена, да почувстваме Нашия празник. Ние, така или иначе, ще ходим и по всички върхове на Пирин, Рила и Стара планина, но за нас е важно да докажем, че сме българи, и на този ден, ще се опитаме да сме съпричастни към всичко българско и значимо, останало неприкосновено и недокоснато, … а ние знаем, че успехите ни се крият в нашите задружни усилия.

Многобройната група, която предприе и осъществи исторически поход по повод 3-ти март, направиха снимки в с. Делчево, на които присъстваха и гости на селото, и възхитени от инициативата, се снимаха с учениците. Теодосий Иванов от гр. Варна, който бе на двудневна почивка в с. Делчево със семейството си, сподели:” Уникално е това, което правите във вашето учи;ище. Не съм срещал никакви други такива. Ако живеех в Гоце Делчев, щеше да ви помоля и моето дете да участва във вашите инициативи. Удоволствие ще бъде за мен да съм част от вашия екип.!” Благодарим на г-н Иванов. Вие вече сте част от нашия екип!